Slim Gezond
Image default
Zintuigen

Humidifier koopgids

Let op bij het kopen van een humidifier

Verward over hoe een humidifier te kiezen en hoe een humidifier werkt? Het is nuttig dat u een beter inzicht krijgt in humidifiers, zodat u het beste apparaat voor u kunt aanschaffen.

Dit is vooral belangrijk nu iedereen zich meer bewust wordt van zijn of haar ademhaling. Meer en meer mensen maken gebruik van humidifiers om hun luchtwegen in tip-top conditie te houden.

Een humidifier kan helpen de symptomen van verkoudheid en allergieën gedurende de nacht te verlichten. Deze omvatten:

droge sinussen, en gerelateerde hoofdpijn; droge hoest; een bloedneus; Neus irritaties. Het is geen super remedie, maar het gebruik van een humidifier kan uw nachtrust vergemakkelijken en u helpen u meer ontspannen te voelen. 

Hoe werkt een humidifier

Een humidifier doet precies wat de naam suggereert: het bevochtigt de lucht in een kamer, om vocht toe te voegen. Idealiter zou de lucht in uw slaapkamer tussen de 30 en 50% vochtigheid moeten hebben.

Dit is ongelooflijk belangrijk om te handhaven, om de ademhaling en de symptomen van verkoudheid, allergieën en astma te helpen verlichten. Het is vooral belangrijk in de winter en tijdens het griepseizoen, wanneer de lucht waarschijnlijk een lagere relatieve vochtigheid heeft of je meer kans hebt om ademhalingsproblemen te krijgen.

In een eerdere blog over de werking van een humidifier hebben we uitgelegd dat:

Als de relatieve vochtigheid 100% is, voelen we ons veel heter omdat zweet niet van onze huid zal verdampen. De lucht is al verzadigd met water! Als de luchtvochtigheid lager is dan 30%, voelen we ons kouder en droger omdat het water snel verdampt.

Om de vochtigheid van de lucht in uw slaapkamer te verhogen, verspreidt een humidifier een fijne nevel. Deze kan koel of warm zijn, of zelfs essentiële oliën verspreiden, afhankelijk van uw voorkeur.

Wat zijn de voordelen van het bezitten van een humidifier?

Wat zijn de voordelen van een humidifier? Humidifiers zijn meer dan alleen een mooie accessoire om uw slaapkamer compleet te maken. Ze kunnen verlichting bieden bij problemen zoals een droge huid en gebarsten lippen, en kunnen zelfs de ernst van het snurken als gevolg van droge lucht verminderen. Al deze voordelen zorgen ervoor dat u de hele nacht door kunt slapen, elke nacht weer.

Nog belangrijker is dat deze studie suggereert dat een hogere luchtvochtigheid in een kamer de verspreiding van griep kan verminderen. Wetenschappers ontdekten dat:

Bij een lage relatieve luchtvochtigheid behoudt de griep zijn maximale infectiviteit en bij een hogere relatieve luchtvochtigheid wordt het virus snel geïnactiveerd na het hoesten.

Met andere woorden, een hogere relatieve luchtvochtigheid in je slaapkamer (of in je hele huis) deactiveert het virus sneller, waardoor het risico op besmetting mogelijk afneemt. Dit is duidelijk gunstig voor de huidige situatie. Maar wist u dat een humidifier u kan helpen om te gaan met de symptomen van een coronavirus?

Coronavirus Symptomen en Humidifiers Als u verkouden bent, kan een droge hoest pijnlijk en “onproductief” zijn. Dit betekent dat u hoest zonder het slijm dat zich in uw luchtwegen bevindt te verplaatsen. Een humidifier voegt vocht toe aan de lucht om dit proces te stimuleren.

U houdt ook uw keel vochtig, wat de pijn van een zere keel op natuurlijke wijze kan verminderen.

Hoe kiest u een humidifier die bij u past?

De prijs is belangrijk, maar het is niet alles. Er zijn drie belangrijke elementen die u moet overwegen bij het kiezen van een humidifier.

Type humidifier Het eerste punt in onze lijst van hoe een humidifier te kiezen betreft het maken van een noodzakelijke beslissing. Wilt u een humidifier met een warme of koele mist, of wilt u er een die ook een diffuser is? Dit zal uw zoekopdracht verkleinen.

Capaciteit humidifier Een 6-liter model zal uw hele kamer de hele nacht bedekken – maar het is ook te groot om op uw nachtkastje te zetten. Als u kiest voor een kleinere tafelbevochtiger, zal deze minder ruimte in beslag nemen, terwijl de nevel voor een kortere tijd wordt afgegeven.

Gemakkelijk schoon te maken Eén aspect van hoe een humidifier werkt om de lucht schoon te houden is dat ze ongewild ongewenste deeltjes vasthouden. Als u ze niet regelmatig gebruikt, kan het water in de tank ook gaan stagneren. Dit betekent dat ze regelmatig onderhoud nodig hebben, waarover u hier meer kunt lezen.

Het bezit van een moeilijk te reinigen reservoir is niet alleen frustrerend. Het kan u ook beletten om uw humidifier effectief te gebruiken na slechts een paar korte weken. humidifier