Slim Gezond
Image default
Zintuigen

Groot nieuws of klein nieuws

Inmiddels rolt de nieuwste generatie van de Astra hatchback al van de band in Rüsselsheim. Binnenkort geldt dat ook voor de stationwagenvariant, de gloednieuwe Opel Astra Sports Tourer. Naast benzine- en dieselmotoren is de nieuwkomer ook beschikbaar als plug-in hybride, in twee vermogensvarianten, waardoor het de eerste geëlektrificeerde stationwagen van de Duitse autofabrikant is.

Efficiënt en krachtig motoren aanbod

De nieuwe Astra Sports Tourer is straks leverbaar met keuze uit vier aandrijfvormen: benzine, diesel, plug-in hybride en batterij-elektrisch. Ultramoderne verbrandingsmotoren zijn beschikbaar in de vorm van een 1.2-liter turbobenzinemotor met 81 kW (110 pk) met een handgeschakelde 6-bak die een gecombineerd verbruik levert van 5,6 l/100 km en een  CO2-emissie van 126 g/km (WLTP1). Deze motor is ook beschikbaar met 96 kW (130 pk), een gecombineerd verbruik van 5,7-5,6 l/100 km en een CO2-emissie van 128-126 g/km (WLTP1). Deze vermogensversie is optioneel ook te combineren met een 8-traps automaat: gecombineerd verbruik van 5,8-5,7 l/100 km en een CO2-emissie van 133-129 g/km (WLTP1). Een 1,5-liter dieselmotor met 96 kW (130 pk) wordt standaard gekoppeld aan de 8-traps automaat. Het gecombineerd verbruik bedraagt 4,6 l/100 km en de CO2-emissie komt op 120-119 g/km (WLTP1).

Groot nieuws

De komst van een nieuwe Opel Astra is nog altijd belangrijk nieuws, maar niets vergeleken met de jaren zestig tot en met negentig. De voorloper Opel Kadett was lange tijd onbedreigd de best verkochte auto, met een marktaandeel dat soms boven de 10 procent lag. De Opel Kadett E stond altijd en overal onbedreigd op 1 in de verkooplijstjes.

De Kadett was populair dankzij een combinatie van betrouwbaarheid, behoorlijke rijeigenschappen, een enorme keuze aan (motor)varianten, een lage basisprijs én een hoge inruilwaarde. De betrouwbaarheid werd minder en ook de inruilwaarde daalde, terwijl er steeds meer concurrenten bijkwamen die hun zaken beter op orde hadden.

Private Lease

Ook de nieuwste Opel modellen worden steeds populairder in de private lease. Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. 

Populaire Private Lease Merken

Private lease is inmiddels beschikbaar voor bijna alle automerken. Eigenlijk doen alle grote europese automerken het wel goed in de private lease markt. De grootste europese concurrenten van Opel zijn:

Voordeel

Het voordeel van private lease zit voor de meeste mensen in het gemak. Alles wordt voor je geregeld. Geen gedoe bij het kopen of verkopen van de auto. Aan het eind van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. En elke maand hetzelfde bedrag betalen zonder verrassingen. Inclusief de kosten voor de verzekering, belastingen en onderhoud.