Slim Gezond
Image default
Schoonheid

Waar gebruik je een natuurlijke haarspray voor?

Waarvoor gebruik je haarlak?

Natuurlijke haarspray gebruik je om het haar te fixeren. Je brengt het in model en, om te voorkomen dat het weer uitzakt, spuit je er haarlak op. Haarlak is één van de oudste (moderne) producten voor je haar. In de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw, toen dames hun haar met rollers in de krul lieten zetten, was het nodig om het kapsel met een flinke laag haarlak te bespuiten. Het was namelijk niet de bedoeling dat er ook maar enige beweging in het haar zat. Nog eerder, voordat de spuitbus met haarlak was uitgevonden, gebruikte men suikerwater om het haar stijf te maken. Dat werkte prima, maar je moest er niet mee in de regen lopen!

Losse kapsels, stijve kapsel

Tegenwoordig houden we van losse, natuurlijk kapsels. Maar toch willen we ook weer niet dat het haar alle kanten op staat als we even naar buiten zijn geweest. Ook zijn er nog altijd gelegenheden waarbij we ons haar wel graag keurig in de krul willen hebben en ook zijn retro kapsels met een gebeeldhouwde sixties-vibe ook altijd populair. Kortom, de haarlak is nog lang niet overbodig geworden.

De wind in je haar..

Lekker de wind in je haar… Heerlijk, maar er zit meteen geen enkel model meer in je kapsel. Dat geldt tenminste voor de meesten onder ons, die niet gezegend zijn met haar dat vanzelf goed valt.
Tegenwoordig houden we weliswaar van een natuurlijke look, maar dan wel met een beetje model erin. Om ons kapsel niet bij het minste zuchtje wind in te laten storten, gebruiken we allerlei producten om dat te voorkomen. We gaan na het wassen aan de slag met mousse, gel en ook met natuurlijke haarspray oftewel haarlak. Met haarspray fixeer je je kapsel, zodat het in model blijft.

Lichte hold of extra sterke fixatie?

Er zijn vele merken haarspray en die hebben verschillende varianten spray, in sterkte variërend van “lichte hold” tot “extra sterke fixatie”. Het gebruik van haarlak is niet per se gezond voor je haardos en je moet het er ’s avonds in ieder geval weer zorgvuldig uitborstelen.

Natuurlijke haarspray: je haar veilig in model

We worden onszelf steeds meer bewust van de schadelijke stoffen in cosmetica en verzorgingsproducten. Dat geldt ook voor alles wat je op je haar smeert en spuit. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor onze eigen gezondheid is het vaak beter om te kiezen voor een natuurlijk, of organisch product. Verschillende merken brengen tegenwoordig haarspray met minder tot geen schadelijke stoffen. Een voorbeeld hiervan zijn de producten van Ornatiq. Van dit merk kun je natuurlijke shampoo, maar ook haarspray kopen. De ingrediënten in zo’n haarspray zijn biologisch en veel minder schadelijk voor haar en milieu.

Houd je haar langer gezond

Voor gezond haar is het sowieso het beste om zo min mogelijk styling producten te gebruiken, helemaal als je van jezelf dun en zwak haar hebt. Ook föhnen en alles waar hitte bij komt kijken, is eigenlijk schadelijk. Haarlak kun je dus ook beter vermijden. Maar áls je het dan toch gebruikt, dan is een product met natuurlijke ingrediënten te verkiezen boven andere haarsprays. Een natuurlijke haarlak is misschien iets duurder, maar dit betaalt zich terug in gezond en glanzend haar, dat niet afbreekt.

Haarspray met natuurlijke ingrediënten

Als je een haarlak gebruikt die biologisch is, zoals bijvoorbeeld die van Ornatiq, dan weet je zeker dat je je haar én je omgeving zo min mogelijk belast. Toch blijft je haardos mooi in model, zonder dat het heel stijf wordt. Als je dan ook nog je haar niet te vaak wast en natuurlijke shampoo gebruikt, zit je helemaal goed. Föhnen en stylen op een hoge temperatuur is ook uit den boze, als je je haar niet wilt beschadigen. Eenmaal beschadigd haar is niet te herstellen, dus kijk hiermee uit. Gebruik de föhn of de styling-tang op een lage stand, nadat je je haar eerst gewoon aan de lucht hebt laten drogen, totdat het licht vochtig is. Je natuurlijke haarlak vormt de “final touch” en fixeert het haar, zodat het de hele dag luchtig in model blijft.

https://www.ornatiq.com/product/natuurlijke-haarspray-ornatiq-finishing-spray-firm-hold/