Slim Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Waarom het soms goed is om je genezing los te laten

Veel mensen die stressklachten ervaren hebben continu het gevoel dat ze actie moeten ondernemen om te kunnen herstellen. Gelukkig is er ook een manier om te kunnen herstellen zonder van alles te moeten doen. 

Weet je nog dat je moeder vroeger tegen je zei: “ga er maar een nachtje over slapen, morgen ben je vast weer beter.”

Zo werkt het ook met mentale klachten, we hoeven niet direct actie te ondernemen om ons beter te voelen. Soms kan een nachtje slapen wonderen doen en ervoor zorgen dat we ons veel beter gaan voelen.

Loslaten van stressklachten

Het gaat uiteindelijk dus om het loslaten van stressklachten. Er gewoon niet meer mee bezig zijn dan geef je het lichaam ook de mogelijkheid om te genezen. Rust en ontspanning doet wonderen. 

Stel dat we continu bezig zijn met de stressklachten en er de heledag mee bezig zijn, dan zorgen we er juist voor dat we spanning behouden. Als we er gewoon niet meer mee bezig zijn en het loslaten, kan het zich vanzelf genezen.

Maar dit vergt vertrouwen. Veel vertrouwen. En dat is vaak ook het probleem. Doordat we klachten hebben ervaren zijn we het vertrouwen in ons lichaam verloren. 

Maar hoe bouwen we weer vertrouwen op? Daar kan een stresscoach je goed bij helpen. Mijn ervaringen met Nick de Waard zijn zeer positief en ik kan je echt aanraden om met hem aan de slag te gaan. Hij komt snel tot de kern van je probleem en kan je leren hoe je middels het loslaten kunt herstellen.