Slim Gezond
Image default
Fitness

De Elzas op de fiets: 5 routes om de streek te ontdekken

Ga je op vakantie naar de Elzas in Frankrijk, bijvoorbeeld met je partner, gezin en/of vrienden? En zijn jullie van plan om tweedehands elektrische fietsen mee te nemen voor prachtige en avontuurlijk fietstochten door de natuur? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor de fraaiste fietstochten die je in de Elzas met jullie tweedehands elektrische fietsen kunt maken. Dit artikel licht de vijf mooiste en uitdagendste routes uit om de regio in en rond Elzas per fiets te verkennen. Dat wordt genieten geblazen op jullie tweewielers! 

1. Canal de Colmar – een fietsronde vanuit Colmar-Saint-Joseph

Een van de mooiste fietsroutes in de Elzas, die ongeveer drieënhalf uur in beslag neemt, is de fietsroute Canal de Colmar, die start en eindigt in Colmar-Saint-Joseph. De fietstocht start in het pittoreske plaatsje Colmar-Saint-Joseph. Onderweg kom je onder meer langs een prachtig kanaal dat door een schitterend natuurgebied loopt. Ook passeer je allerlei interessante plaatsjes, zoals Breisach (dat direct langs de Duits-Franse grens ligt), Sundhoffen en Wolfgantzen. 

2. fietstraject Ribeauvillé – Riquewihr vanuit Colmar

Een prachtige route die je met jullie tweedehands elektrische fietsen in de Elzas kunt volgen, is het fietstraject Ribeauvillé – Riquewihr vanuit Colmar. Deze fietstocht staat bekend als vrij zwaar en vereist dan ook een bovengemiddelde conditie. Als je een tweedehands of nieuw elektrische fiets rijdt, hoef je je over dit traject echte geen zorgen te maken. Geniet van het uitzicht bij Hochkönigsburg en van het kerkje bij Berghem, dat je meteen daarna passeert. Bij Vignoble worden je ogen verwend met een heuvelachtig landschap, dat prachtige vergezichten te bieden heeft. Ten slotte 52cvraden we een pitstop aan in het leuke dorpje Niedermorschwihr, waar je een terrasje mee kunt pakken. 

3. Canal de Huningue – een rondje vanuit Kembs

Deze relatief korte fietsroute van 2 uur en 15 minuten gaat je helemaal blij maken. Deze fietstocht voert over een verharde ondergrond en vereist een gemiddelde conditie. Ben je conditioneel niet zo sterk, dan kan een goede elektrische fiets dit gemakkelijk compenseren. Het beginpunt van de fietstour vanuit Canal de Huningue is goed met het openbaar vervoer bereikbaar, dus maak je daarover geen zorgen. Een van de hoogtepunten tijdens deze fietstocht is het waterrijke Chemin le long du Rhin, evenals de elektriciteitscentrale Usine hydroelectrique de Kembs. 

4. Pak de wereldstad Straatsburg mee met deze route

Wil je de wereldstad Straatsburg, naast Brussel het hoofdkwartier van de Europese Unie, meepakken tijdens een vakantie? Leg dan de fietsroute Passerelle des Deux Rives Rondje vanuit Geispolsheim af. Als je van veel water houdt, gaat dit fietstraject je helemaal blij maken. Je kunt langs een groot deel van het traject namelijk de Rijnoever verkennen. Veel fietsplezier en pak ter ontspanning en vermaak onderweg hoe dan ook een lekker wijntje mee! 

5. Piste cyclable sur le canal

De laatste fietsroute die we je echt willen aanbevelen als je de Elzas bezoekt, is de fietsroute Piste cyclable sur le canal. Deze fietstocht vertrekt vanuit Molsheim en biedt een lust voor het oog voor elke fietsliefhebber. Vooral de wijnvelden die je tijdens deze fietstocht ziet, zijn onvergetelijk. Verder raden we je aan om een tussenstop te maken bij het prachtige Kunst-Waschhaus.